proeco logo

PROECOHogyan működik

Hogyan működik

A bakteriális-enzimatikus készítmények válogatott baktérium kultúrák, enzimek és tápanyagok elegyei, amelyek megerősítik és felgyorsítják a természetes biodegradációs folyamatokat. A természetes környezetben a baktériumok és enzimek (fontos élettelen katalizátorok, amelyek felbontják a makromolekulákat) jelentős feladatot látnak el a szerves anyagok hasadásának és lebomlásának folyamatában.

A baktériumok enzimeket termelnek, amelyek elengedhetetlenek a tápanyagok forrásának energiává válásának metabolizmusakor (a mi esetünkben szerves hulladék), ami fontos az élő szervezetek növekedéséhez. Az enzimek a metabolizmus fázisának eszközei, amikor a komplex vegyületek egyszerűvé hasadnak. Ez a hasadás felgyorsítja a tápanyagforrás átváltozásának folyamatát és a baktériumok számára könnyen megemészthetővé válik. Viszonylag rövid időn belül a speciálisan kiválasztott baktériumok szerves hulladékot tartalmazó vízbe való bejuttatása után a baktérium spórái elfojtott állapotból aktív tevékenységbe mennek át, miközben specifikus enzimeket termelnek és lebontják vagy megemésztik a jelenlevő szerves hulladékot.

Az alkalmazott mikroorganizmusok képesek az exponencionális növekedésre (számuk kb. 30 percenként megduplázódik). Ennek a baktérium- enzim tevékenységnek a mellékterméke a H2O és CO2.

01
Cellulóz bioenzimek komplexe,amelyek képesek a cellulóz lebontani.
02
Amiláz bioenzimek komplexe, amelyek lebontják a keményítős szerves vegyületeket és szénhidrogéneket.
03
Proteáz bioenzimek komplexe, amelyek lebontják a különféle fehérjéket (proteinek).
04
Lipázok bioenzimek komplexe, amelyek a zsírok és növényi olajok lebontására szolgálnak.
05
Ureáz bioenzimek komplexe, amelyek lebontják a karbamidot.
06
Xinaláz bioenzimek komplexe, amelyek lebontják a növényi anyagot.
07
Eszteráz bioenzimek komplexe, amelyek lebontják a zsírokat.

A felhasznált baktérium koncentrátumoknincsenek genetikailag módosítva vagymegváltoztatva és természetesen fordulnak elő(a talajban és a vízben). Gondosan voltakkiválogatva, mivel:

01
Biztonságosak, stabilak, nem patogének vagy mérgezők.
02
Fakultatívak (oxigén jelenlétekor vagy annak hiánya estén is növekednek).
03
Erős enzim gyártók, nem tartalmaznak szalmonellát vagy lisztériát.

A baktérium készítményekhasználatának fő előnyei:

01
Növényi és állati eredetűzsírok felszámolása.
02
Jelentős csökkenése a BSK, CHSK,NL, NEL és ammóniának.
03
Szilárd és feloldható anyagokfelszámolása a tartályokban.
04
Bármilyen típusúnitrátok felszámolása.
04
Jelentősen megakadályozzáka szag létrejöttét.

A baktérium készítmények mikrobiológiai szempontból hibátlanok.
Nem tartalmaznak coliform baktériumokat, fekáliscoliform baktériumokat,enterocuccusokat, penészt és éleszőtgombákat.

v 1 grame obsahujú cca:

01
12,4 . 109 kultiválható baktérium
02
9,6 . 109 mezofil baktérium
03
9,8 . 109 spórás baktérium van

A baktériumok 72% - a anaerob feltételekmellettképes növekedni. További jelentős elema szénhidrátok kihasználása (szén), ami széles skálájúvegyületekből tevődik össze, amelyek általánosan"cukor" - ként ismertek.

Bakteriális - enzimatikuskeverékek jellegzetessége

BAKTÉRIUMOK

A baktériumok a legelterjedtebb organizmus csoport a világon. Megtalálhatóak a talajban, vízben, levegőben, a többsejtű szervezetek felületén és azok belsőjében is. A kutatások szerint némely fajok képesek túlélni a világűrben vagy vákuumban, esetleg -270C hőmérsékleten is.

Az ún. együttműködő baktériumok életciklusukban spórákat alkotnak, amelyek ellenálló nyugodt képződmények. Némely baktériumok (klosztrídiák, bacilusok) ún. endospórákat képeznek, amelyek különösen ellenállóak a sejt belsejében. Az endospórákban a baktériumok túlélik a zord körülményeket és később kedvező feltételek mellett képesek kihajtani a vegetatív sejtben.

A baktériumok enzimeket termelnek.

ENZIMEK

Az enzimek fehérjék, egyszerűek vagy összetettek, amelyek a kémiai reakciókkatalizátoraiként működnek és meghatározzák ezeknek a reakcióknak a jellegét és gyorsaságát. Az összes enzim reakció összegzése, ahola sejtekben és elő szervezetekben végbemegy az anyag és energia változása, metabolizmusnak hívják.

Az enzimek egyik nagyon fontos funkciója, amelyektől közvetlenül függ a szervezetek léte és növekedése, az enzimek különböző molekulákra és kisebb láncokra való felbontása, amelyeket a szervezetek képesek megemészteni és ezáltal energiaforrássá tenni a további növekedéshez.

Bakteriális-enzimatikus ELEGYEK

A bakteriális-enzimatikus fogalom alatt a spórák és endospórák koncentrációja van értve, amelyek speciálisan kiválogatott és bizonyos tulajdonságokat mutató kinemesített eredeti talajbéli baktériumtörzsek, pl. túlélő és szaporodási képesség bizonyos pH-val rendelkező környezetben, bizonyos enzim jelentős termelése. A Proeco vállalat által használt elegyeket jelentős mikroorganizmus koncentráció jellemzi. Némelyik koncentrációkban akár 5 x 10 KTJ / g elegy van (KTJ – kolóniát alkotó egység).

Az egyes keverékek, hulladékot tartalmazó vízi környezetbe való bejutásakor a spórák rövid időn belül felélednek, specifikus enzimeket termelnek és felemésztik a jelenlevő szerves hulladékot. Az alkalmazott mikroorganizmusok exponenciálisan szaporodnak (20-30 percenként megduplázódnak). Ennek a baktérium -enzim tevékenységnek a mellékterméke a H2O és CO2.

A keverék szerves, hogy a mi bakteriális-enzimatikus keverékeinkben használt baktériumtörzsek nem patogének és mindig a természetben szabadon előforduló törzsekről, amelyek konkrét képességük miatt lettek kiválasztva. Ezek a törzsek semmilyen esetben nincsenek genetikailag módosítva vagy megváltoztatva.

Fontos hangsúlyozni, hogy a mi bakteriális-enzimatikus keverékeinkben használt baktériumtörzsek nem patogének és mindig a természetben szabadon előforduló törzsekről, amelyek konkrét képességük miatt lettek kiválasztva. Ezek a törzsek semmilyen esetben nincsenek genetikailag módosítva vagy megváltoztatva.

Ökológiai
szennyvízkezelés
proeco bakterie
RólunkTermékeHogyan működikEgyüttműködésLetöltésE-shopStop NestKapcsolatok
proeco logo Priemyselná 1/2034
031 01 Liptovský Mikuláš
Slovensko
Top